Pennun hankinta

texas_silver7vkoa.jpg

 Koiraa hankittaessa on harkittava tarkoin kaikki sen mukanaan tuomat hyvät ja huonot puolet. On muistettava, että eläin vaikuttaa koko perheen elämään. Ihmisten mieltymysten lisäksi on otettava myös koiran tarpeet huomioon. Tärkeintä on, että koko perhe on valmis ottamaan vastaan uuden asukin. Jos koira aiheuttaa kiistoja tai epäsopua perheessä, se vaistoaa sen ja tämä voi vaikuttaa haitallisesti koiran elämään.

Koiran sukupuolen valinnasta okippo_juoksee.jpgn monenlaisia mielipiteitä eikä yksiselitteistä neuvoa voi antaa.
Muutaman viikon ikäisestä pentueesta ei ole helppo valita parasta pentua. Siksi olisi hyvä ottaa selvää rodusta ja toivottavista piirteistä ja keskustella kasvattajan tai jonkun muun rotua tuntevan henkilön kanssa. Pentuja kannattaa käydä katsomassa ainakin kerran ennen kuin pentua tulee ostamaan ja mukaan voi vaikka ottaa jonkun, jolla on kokemusta rodusta, jos mahdollista. Vaikka tarkoituksena ei olisikaan etsiä näyttely- tai käyttökoiraa, pentu on valittava huolella. Kasvattaja yleensä auttaa valitsemaan parhaiten juuri sinulle ja perheellesi sopivan koiran.
cages-213x300.jpg
Jos pentujen silmät rähmivät tai ovat punaiset ja/tai peräaukon seutu ei ole puhdas ja kuiva, pennut eivät ole täysin terveitä. Pentujen tulisi olla myös pulleita, reippaita ja iloisia. Niiden katseen tulisi olla eloisa ja iloinen. Pennun karvapeitteen tulee olla kiiltävä.

Pennulla tulee aina olla rekisteritodistus. Rekisteritodistuksen puuttuminen on yleensä merkki siitä, että kasvattaja ei toimi kennelliiton ohjeiden mukaisesti ja esimerkiksi  teettää nartullaan rahanahneuksissaan pentuja joka juoksusta. 

Jos epäilet kasvattajan toimintaa jollain tavalla, ota yhteyttä rotujärjestöön (Shih tzu ry) ja tarvittaessa myös paikalliseen eläinsuojeluvalvojaan!

Pentutehtailijat pyörittävät bisnestään ainoastaan rahan vuoksi, joten jokainen kaupaksi mennyt pentu lisää niiden tuotantoa entisestään ja eläinten kidutus jatkuu!